joi, 29 aprilie 2010

WORKSHOP: Interventia si tratamentul in tulburarile depresive


International Centre for Transactional Analysis Timişoara (ICTAT)
in colaborare cu
ASOCIATIA ROMANA DE ANALIZA TRANZACTIONALA (ARAT)
si www.psihologie.me
va invita la workshopul de Analiza Tranzactionala
Interventia si tratamentul in tulburarile depresive

Cand? 04-06 iunie 2010
(Vineri, 04 Iunie/Sambata 05 Iunie orele 09:00-18:00, Duminica 06 Iunie: 09:00-13:00)

Unde? Policlinica Profilaxis, str. 1 Decembrie nr. 106, Timisoara.

Trainer: Dr. Birgitta Heiller (TSTA – P).

Doctor in psihologie, Director al GPT (Guildford Psychological Therapies Ltd), Co-Director al WESTA (Wessex School of Transactional Analysis), trainer si supervizor in AT. Originara din Viena, locuieste si profeseaza de 15 ani in Anglia, la Guilford.

Este interesata de numeroasele fatete ale AT si in special de contributia pe care neurostiintele o pot avea in practica psihoterapeutica.

Despre ce este vorba?
Diagnosticul de depresie are un impact major asupra persoanei astfel diagnosticate. Acest diagnostic ridica o serie de intrebari atat clientului cat si specialistului in sanatate mintala privind etiologia acestei stari.

Este depresia cauzata de un dezechilibru chimic in creier, tratabila in principal medicamentos?

Este “blestemul celui puternic”?

Este “demonul de la miazazi” care ne viziteaza fara gres?

Este o “inchisoare auto-construita” din care individul isi poate gasi iesirea?

Sau este mai bine descrisa ca “melancolie”, doliul dupa ceva ce am pierdut, dar de care nu ne amintim?

Care este relevanta?
In afara de anxietate, depresia este una din cele mai frecvente probleme ale clientilor in psihoterapie. Ca si clinicieni trebuie sa ne decidem asupra modelului explicativ adoptat, deoarece va influenta planul de tratament pe care il vom elabora.
Avem la dispozitie o paleta intreaga de optiuni de tratament care se exclud reciproc deseori. De la farmacologie, la psihoterapie de profunzime cu influente analitice, trebuie sa alegem in concordanta cu conceptualizarea noastra despre aceasta deseori debilitanta problema de sanatate mintala.

Cui se adreseaza?
Psihologii, psihiatrii precum si alti specialisti in sanatate mintala sunt cel mai adesea confruntati cu pacienti sau clienti care prezinta simptomele clinice ale depresiei. Daca ne largim perspectiva, majoritatea putem invata din experienta unei persoane care a fost etichetata cu aceasta eticheta clinica, si sa beneficiem din investigarea propriei noastre propensiuni melancolice.

Beneficii:
In acest workshop va fi prezentata o varietate de optiuni, cu referire atat la concepte etiologice, cat si la planuri de tratament. Nici o abordare nu va fi favorizata in detrimentul alteia, cursantii fiind incurajati sa fie capabili sa faca alegeri informate. Pe langa optiunile de tratament, vom analiza atitudinile noastre privind tulburarile depresive, si vom reflecta asupra propriilor noastre tendinte melancolice.

Supervizare:
Doritorii se pot inscrie la adresa: bran_maria@yahoo.com

Taxa de curs:
· 60 euro* – participanti cu contract anual
· 80 euro* – participanti cu contract ocazional
· 50 euro* – participanti care vin de la o distanta > 150 km
*echivalent in lei la cursul BNR in ziua platii

Modalitati de plata:
· virament bancar, in contul SCPP CIUCUR & CIUCUR, Banca Transilvania, Timisoara, Cont: RO80BTRL03601202N41568XX, cu mentiunea DEPRESIE
· la sala de curs, Vineri 04 Iunie, intre orele 08:30 si 09:00.

INSCRIERILE SE FAC PE ADRESA atgroup_timisoara@yahoo.com (Emilia Alecksya G.) PANA LA DATA DE 03.06.2010

IMPORTANT: E-mailul prin care cursantul se înscrie la un anumit curs reprezintă acordul explicit al acestuia prin care se obligă să platească tariful pentru cursul la care s-a înscris, chiar dacă decide să nu participe la curs – deoarece decizia organizatorului/furnizorului de a organiza cursul ia în considerare acordul fiecarui participant în calcularea rentabilităţii financiare a cursului respectiv.

WORKSHOP: Planul de tratament in psihoterapie si consiliere


International Centre for Transactional Analysis Timişoara (ICTAT)
in colaborare cu
ASOCIATIA ROMANA DE ANALIZA TRANZACTIONALA (ARAT)
si www.psihologie.me
va invita la workshopul de Analiza Tranzactionala
Planul de tratament in psihoterapie si consiliere

Cand? 19-20 iunie, 2010 (19 iunie orele 09:00-18:00, 20 iunie orele 09:00-16:00)

Unde? Policlinica Profilaxis, str. 1 Decembrie nr. 106, Timisoara

Trainer: Dave Spenceley, TSTA-P, Marea Britanie


Psihoterapeut, formator si supervizor, cu 28 de ani de experienta in domeniu; NLP Practitioner. Fondator al Centrului de Training Yorkshire (YTC). Dave are experienta internationala vasta, si a lucrat in numeroase tari europene.

Ce contine? Clientii si terapeutii lor se intreaba deseori: Ce facem mai departe? Unde mergem acum? E in regula sa facem asta acum? Cum stim ca am ajuns acolo.. si ce se va intampla atunci? Teritoriul psihoterapeutic este bine cartografiat…cu toate ca povestea calatoriei fiecarui client prin acest teritoriu poate parea un mister. Un plan bine conceput si inteles poate fi harta si busola terapeutului si a supervizorului.

Planul de tratament reprezinta o parte esentiala a cunostintelor unui psihoterapeut si constituie o sectiune majora a examenelor (scris si oral) pentru certificarea in AT (CTA).
Vom explora planificarea tratamentului psihoterapeutic utilizand cazurile prezentate de catre participanti si vom descrie diferite tipuri de planuri de tratament. Dave isi va prezenta propriul model de plan de tratament non-liniar

Cui se adreseaza? Psihoterapeuti si consilieri, psihiatri, specialisti in sanatate mintala, studenti la facultatile de psihologie/medicina. Workshopul se adreseaza de asemenea tuturor celor care au fost implicati intr-un proces terapeutic si s-au intrebat in ce directie sa inainteze la un moment dat.

Beneficii: Cunoasterea si intelegerea mai multor tipuri de planuri de tratament. La incheierea workshop-lui vom putea lua decizia de a folosi planul de tratament potrivit in munca noastra.

Taxa de curs:
· 60 euro* – participanti cu contract anual
· 80 euro* – participanti cu contract ocazional
· 50 euro* – participanti care vin de la o distanta > 150 km
*echivalent in lei la cursul BNR in ziua platii

Modalitati de plata:
· virament bancar, in contul SCPP CIUCUR & CIUCUR, Banca Transilvania, Timisoara, Cont: RO80BTRL03601202N41568XX, cu mentiunea PLAN
· la sala de curs, Sambata 19 Iunie, intre orele 08:30 si 09:00.

E-mailul prin care cursantul se înscrie la un anumit curs reprezintă acordul explicit al acestuia prin care se obligă să platească tariful pentru cursul la care s-a înscris, chiar dacă decide să nu participe la curs – deoarece decizia organizatorului/furnizorului de a organiza cursul ia în considerare acordul fiecarui participant în calcularea rentabilităţii financiare a cursului respectiv.

INSCRIERILE SE FAC PE ADRESA atgroup_timisoara@yahoo.com (Emilia Alecksya G.) PANA LA DATA DE 17.05.2010

IMPORTANT: IMPORTANT: E-mailul prin care cursantul se înscrie la un anumit curs reprezintă acordul explicit al acestuia prin care se obligă să platească tariful pentru cursul la care s-a înscris, chiar dacă decide să nu participe la curs – deoarece decizia organizatorului/furnizorului de a organiza cursul ia în considerare acordul fiecarui participant în calcularea rentabilităţii financiare a cursului respectiv.

In cazul neinscrierii unui numar suficient de participanti, workshopul se va anula.

miercuri, 21 aprilie 2010

Workshop - Abilitati si tehnici in psihoterapie si consiliere


International Centre for Transactional Analysis Timişoara (ICTAT)
in colaborare cu
ASOCIATIA ROMANA DE ANALIZA TRANZACTIONALA (ARAT)
va invita la workshopul de Analiza Tranzactionala

Abilitati si tehnici in psihoterapie si consiliere

Cand? 22-23 mai 2010 (Sambata 22.05 orele 09:00-18:00, Duminica 23 mai: 09:00-16:00)

Unde? Policlinica Profilaxis, str. 1 Decembrie nr. 106, Timisoara.

Trainer: Anne Marie Linnenkamp (PTSTA – P), Olanda.

Continut: vom corela abilitatile si tehnicile terapeutice cu tipul si etapele terapiei si vom explora modul in care putem armoniza comportamentele terapeutice in raport cu anumiti clienti, cu obiectivul sau faza terapiei, stiind ca unele din aceste comportamente pot fi contraproductive in anumite situatii. Vom analiza utilizarea abilitatilor terapeutice precum: ascultarea activa, diagnosticarea, intervievarea, clarificarea, observarea, confruntarea, in situatii diferite, dificile si dureroase.

Relevanta: imbunatatirea abilitatilor si tehnicilor de consilier, psihoterapeut, coach.

Cui se adreseaza: consilieri, psihoterapeuti, coachi, precum si oricine doreste sa faciliteze un proces de schimbare.

Beneficii: o perspectiva clara a modului in care abilitatile terapeutului influenteaza relatia si efectul procesului terapeutic. Oportunitati de exersare supervizata a abilitatilor si tehnicilor psihoterapeutice.

Taxa de curs:
· 60 euro* – participanti cu contract anual
· 80 euro* – participanti cu contract ocazional
· 50 euro* – participanti care vin de la o distanta > 150 km
*echivalent in lei la cursul BNR in ziua platii

Modalitati de plata:
· virament bancar, in contul SCPP CIUCUR & CIUCUR, Banca Transilvania, Timisoara, Cont: RO80BTRL03601202N41 568XX, cu mentiunea ABILITATI
· la sala de curs, Sambata 22 Mai, intre orele 08:30 si 09:00.

E-mailul prin care cursantul se înscrie la un anumit curs reprezintă acordul explicit al acestuia prin care se obligă să platească tariful pentru cursul la care s-a înscris, chiar dacă decide să nu participe la curs – deoarece decizia organizatorului/ furnizorului de a organiza cursul ia în considerare acordul fiecarui participant în calcularea rentabilităţii financiare a cursului respectiv.

Termenul limita de inscriere: MARTI, 27 aprilie 2010
Persoana de contact: Emilia Alecksya G., atgroup_timisoara@yahoo.com

sâmbătă, 3 aprilie 2010

Interventia si tratamentul in tulburarile depresive




International Centre for Transactional Analysis Timişoara (ICTAT)
in colaborare cu
ASOCIATIA ROMANA DE ANALIZA TRANZACTIONALA (ARAT)
va invita la workshopul de Analiza Tranzactionala

Interventia si tratamentul in tulburarile depresive

Colegiul Psihologilor din Romania (Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie) acorda psihologilor cu atestat de libera practica 10 credite




Cand? 23-25 aprilie 2010 (Vineri, 23.04/Sambata 24.04 orele 09:00-18:00, Duminica 25 aprilie: 09:00-13:00)
Unde? Policlinica Profilaxis, str. 1 Decembrie nr. 106, Timisoara.
Trainer: Dr. Birgitta Heiller (TSTA - P).
Doctor in psihologie, Director al GPT (Guildford Psychological Therapies Ltd), Co-Director al WESTA (Wessex School of Transactional Analysis), trainer si supervizor in AT. Originara din Viena, locuieste si profeseaza de 15 ani in Anglia, la Guilford.
Este interesata de numeroasele fatete ale AT si in special de contributia pe care neurostiintele o pot avea in practica psihoterapeutica.
Tematica:
Diagnosticul de depresie are un impact major asupra persoanei astfel diagnosticate. Acest diagnostic ridica o serie de intrebari atat clientului cat si specialistului in sanatate mintala privind etiologia acestei stari.
Este depresia cauzata de un dezechilibru chimic in creier, tratabila in principal medicamentos?
Este “blestemul celui puternic”?
Este “demonul de la miazazi” care ne viziteaza fara gres?
Este o “inchisoare auto-construita” din care individul isi poate gasi iesirea?
Sau este mai bine descrisa ca “melancolie”, doliul dupa ceva ce am pierdut, dar de care nu ne amintim?
Care este relevanta?
In afara de anxietate, depresia este una din cele mai frecvente probleme ale clientilor in psihoterapie. Ca si clinicieni trebuie sa ne decidem asupra modelului explicativ adoptat, deoarece va influenta planul de tratament pe care il vom elabora. Avem la dispozitie o paleta intreaga de optiuni de tratament care se exclud reciproc deseori. De la farmacologie, la psihoterapie de profunzime cu influente analitice, trebuie sa alegem in concordanta cu conceptualizarea noastra despre aceasta deseori debilitanta problema de sanatate mintala.
Cui se adreseaza?
Psihologii, psihiatrii precum si alti specialisti in sanatate mintala sunt cel mai adesea confruntati cu pacienti sau clienti care prezinta simptomele clinice ale depresiei. Daca ne largim perspectiva, majoritatea putem invata din experienta unei persoane care a fost etichetata cu aceasta eticheta clinica, si sa beneficiem din investigarea propriei noastre propensiuni melancolice.
Beneficii:
In acest workshop va fi prezentata o varietate de optiuni, cu referire atat la concepte etiologice, cat si la planuri de tratament. Nici o abordare nu va fi favorizata in detrimentul alteia, cursantii fiind incurajati sa fie capabili sa faca alegeri informate. Pe langa optiunile de tratament, vom analiza atitudinile noastre privind tulburarile depresive, si vom reflecta asupra propriilor noastre tendinte melancolice.
Supervizare:
Doritorii se pot inscrie la adresa: bran_maria@yahoo.com
Taxa de curs:
· 60 euro* – participanti cu contract anual
· 80 euro* – participanti cu contract ocazional
· 50 euro* – participanti care vin de la o distanta > 150 km
*echivalent in lei la cursul BNR in ziua platii
Modalitati de plata:
· virament bancar, in contul SCPP CIUCUR & CIUCUR, Banca Transilvania, Timisoara, Cont: RO80BTRL03601202N41568XX, cu mentiunea DEPRESIE
· la sala de curs, Vineri 23 aprilie, intre orele 08:30 si 09:00.

E-mailul prin care cursantul se inscrie la un anumit curs reprezinta acordul explicit al acestuia prin care se obliga sa plateasca tariful pentru cursul la care s-a inscris, chiar daca decide să nu participe la curs - deoarece decizia organizatorului/furnizorului de a organiza cursul ia in considerare acordul fiecarui participant in calcularea rentabilitatii financiare a cursului respectiv.

Termenul limita de inscriere: Joi, 22 aprilie 2010

INSCRIERILE SE FAC PE ADRESA atgroup_timisoara@yahoo.com